yemekleri bir de benim gözümden görün

Bugüne kadar çektiğim tüm yemek fotoğrafları ve bundan sonra çekeceğim yeni fotoğraflar, hep baktığımızın ötesini görebilme merakımdan. Sadece bakmamak, baktığımızı görmek, gördüğümüzü farkedebilmek benim amacım. Tabii yemek yapmayı, yemeyi ve fotoğrafını çekmeyi de çok sevdiğimi söylemeye gerek yok.
Siz de kendi çektiğiniz yemek fotoğraflarınızı, günün fotoğrafı köşesinde yayınlanmak üzere gönderebilirsiniz, bu da blogumuzun bir hizmetidir :))
Bu arada fotoğrafları izinsiz kullanmak yasaktır benden söylemesi.

10 Ekim 2010 Pazar

Bir varmış bir yokmuş: BEZE

Kar gibi ama sert, şeker gibi ama ağızda dağılır,  bir kase dolusu var dersin
bir bakmışsın bitmiş, yani bir varmış bir yokmuş :))
Yumurta akı ve şeker bu kadar mı güzel bir şeye dönüşür?

BEZE
2 yumurta akı
2 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı nişasta

Oda sıcaklığında olan yumurta aklarını karıştırma kabına alın
-bu önemli bir detay oda sıcaklığında olmasına dikkat edin-
üzerine bir tutam tuz serpin.
Nişastayla karıştırdığınız pudra şekerini katıp 10 - 15 dakika çırpın.
Kıvamını anlamak için kabı ters çevirin düşmüyorsa tamamdır
(biraz tehlikeli görünüyor ama siz halledersiniz) 1 tatlı kaşığı kadar alıp
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ya da resimde gördükleriniz gibi olsun
istiyorsanız bir krema sıkma torbasına doldurup şekilli bir uçla tepsiye
gördüğünüz şekilde koyun,
krema torbası veya şekilli uçları olmayanlar da bir buzdolabı poşetine
doldurup, ucunu keserek yapabilir herşeyin kolayı var üzülmeyin :) 
80 C de sertleşip kabarana kadar pişirin.
Düşük ısıda uzun sürede pişmesi çok önemli sakın acele tmeyin.
Afiyet olsun

1 yorum:

MELTEMB dedi ki...

Ne çok severim ben bunu