yemekleri bir de benim gözümden görün

Bugüne kadar çektiğim tüm yemek fotoğrafları ve bundan sonra çekeceğim yeni fotoğraflar, hep baktığımızın ötesini görebilme merakımdan. Sadece bakmamak, baktığımızı görmek, gördüğümüzü farkedebilmek benim amacım. Tabii yemek yapmayı, yemeyi ve fotoğrafını çekmeyi de çok sevdiğimi söylemeye gerek yok.
Siz de kendi çektiğiniz yemek fotoğraflarınızı, günün fotoğrafı köşesinde yayınlanmak üzere gönderebilirsiniz, bu da blogumuzun bir hizmetidir :))
Bu arada fotoğrafları izinsiz kullanmak yasaktır benden söylemesi.

8 Ekim 2010 Cuma

Su böreği yalancı olmuş




Bu resimdeki su böreği gerçekten türünün en iyi örneklerinden biriydi. Hakiki, tereyağlı  su böreği. Tabii hakiki su böreğini yapmak uzmanlık ister herkes yapamaz o yüzden ben de size bir iyilik olarak  Yalancı Su böreği tarifini veriyorum, kıymetimi bilin :)
YALANCI SU BÖREĞİ
6 adet yufka / 4 yumurta / 2 su bardağı süt / 1 su bardağı sıvıyağ / 2 su bardağı su
300gr beyaz peynir / 1 demet maydanoz, doğranmış
Derince bir kap alın, yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu iyice karıştırın. Büyük boy fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı serin. Taşan kenarları koparın. Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp küçük parçalar halinde koparıp hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yanyana tepsiye dizin. Diğer bir yufka ile aynı işlemi tekrar edin. Peynirli iç malzemesini yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin. Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190C fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: