Cuma akşamı ajansın terasında yaza veda partisi yaptık, 8 çeşit yemek yaptım, resimlerini de çekmek için hepsinin bitmesini bekledim. Bruschetta şanslı çıktı, diğerlerinin resimlerini çekemeden yağmur bastırdı, bizim de teras keyfimiz yarıda kesildi ama direndik, yağmur durdu tekrar çıktık, masamızı tekrar kurduk ama artık gece olmuştu ve maalesef istediğim fotoğraf şartları yoktu. Neler mi kaçırdınız? Patates salatası, buğday salatası, hamsili pilav, patlıcan salatası, ızgara köfte, havuçlu meze, mücver (bunu da geceden yapıp önceden çekmiştim bakınız aşağıda)
Şanslı Bruschetta'nın tarifini veriyorum:
BRUSCHETTA
Öncelikle olmazsa olmaz malzememiz taze fesleğen. Domatesi de çeri domateslerden kullanmanızı öneririm çok daha lezzetli oluyor. Baget ekmeklerimizi alıyoruz, verev olarak çok kalın olmayan dilimler kesiyoruz, pesto sosunu ekmek dilimlerine sürüp fırın tepsisine diziyoruz. (pesto sosunu kendiniz de yapabilirsiniz ama hazır da satılıyor) Bu ekmekleri hafif kıtır olarak fırında kızartıyoruz. O sırada bir kase içinde çok küçük doğranmış domatesleri, 2 diş dövülmüş sarmısağı, ince doğranmış taze fesleğeni, zeytinyağını ve biraz tuzu karıştırıyoruz.
Fırından çıkardığımız kıtır ekmeklerimizin üzerine birer yemek kaşığı kadar tepeleme yerleştirerek servis tabağına alıyoruz. Tipik zeytinyağlı, fesleğenli bir Akdeniz yemeği, ben çok seviyorum umarım siz de seversiniz. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder