yemekleri bir de benim gözümden görün

Bugüne kadar çektiğim tüm yemek fotoğrafları ve bundan sonra çekeceğim yeni fotoğraflar, hep baktığımızın ötesini görebilme merakımdan. Sadece bakmamak, baktığımızı görmek, gördüğümüzü farkedebilmek benim amacım. Tabii yemek yapmayı, yemeyi ve fotoğrafını çekmeyi de çok sevdiğimi söylemeye gerek yok.
Siz de kendi çektiğiniz yemek fotoğraflarınızı, günün fotoğrafı köşesinde yayınlanmak üzere gönderebilirsiniz, bu da blogumuzun bir hizmetidir :))
Bu arada fotoğrafları izinsiz kullanmak yasaktır benden söylemesi.

22 Eylül 2010 Çarşamba

kış geliyor, hadi turşu yapalım

İşte pancar,  dilimlenmemiş hali biraz heyecansız ama siz bu pancarı bir de turşu olarak görün:
İşte neslimin kaybolmaya yüz tutmuş bazı geleneklerini yaşatmak için reçelden sonra şimdi de pancar turşusunun peşindeyim. Korkmayın yapabilirsiniz.

PANCAR TURŞUSU
3 kg pancar (fazlasını hediye edersiniz)
10 diş sarımsak (pazarda bu da vardı)
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kaya tuzu
Fotoğrafta da görüldüğü gibi pancarın yaprakları var onları kesin. (bu arada atmaya kıyamayanlar için kavurması ve yumurtalısı süper olur) Kalan pancar köklerini iyice yıkayıp temizleyin, turşuyu hangi boy kavanozda saklayacaksanız o kavanozun aldığı kadar su ile haşlayın. Haşlanan pancarları çok soğutmadan kabuklarını soyun. Bu arada haşlama suyunu atmayın. Soyulan pancarları istediğiniz şekilde küçük parçalara ayırın ve kavanozunuza yerleştirin. Ayıkladığınız sarımsakları havanda tuzla dövün. Atmayıp sakladığınız haşlama suyuna 1 su bardağı sirke ve tuz ile birlikte sarımsakları da atıp karıştırın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra şekeri ekleyin, bu karışımı kavanoza doldurun ve kavanozun ağzını sıkı sıkı kapatın. Oda sıcaklığında  en az 3 gün bekletin, sonra ne yapacağınızı siz bilirsiniz, afiyet olsun.

Bunlar  da kelek. Dalga geçmiyorum adı bu: Kelek, turşuluk

Hiç yorum yok: