yemekleri bir de benim gözümden görün

Bugüne kadar çektiğim tüm yemek fotoğrafları ve bundan sonra çekeceğim yeni fotoğraflar, hep baktığımızın ötesini görebilme merakımdan. Sadece bakmamak, baktığımızı görmek, gördüğümüzü farkedebilmek benim amacım. Tabii yemek yapmayı, yemeyi ve fotoğrafını çekmeyi de çok sevdiğimi söylemeye gerek yok.
Siz de kendi çektiğiniz yemek fotoğraflarınızı, günün fotoğrafı köşesinde yayınlanmak üzere gönderebilirsiniz, bu da blogumuzun bir hizmetidir :))
Bu arada fotoğrafları izinsiz kullanmak yasaktır benden söylemesi.

23 Eylül 2010 Perşembe

mücver almaz mısınız? yeni yaptım

Mücveri tutturması zor, bilen bilir. Ununu fazla kaçırırsın taş gibi olur, az koyarsın tavada dağılır, biraz belalıdır yani, ama yemesi...  Yine bir anne yemeği tarifi geliyor:
MÜCVER
Bu yemekte biraz doğaçlama yapmak durumundasınız çünkü kullandığınız kabağın ve içine kattığınız malzemelerin karışımının aldığı kadar un koymalısınız mesela. Önce kabakları soyuyoruz, sonra rendeliyoruz, rendelediğimiz kabakları şöyle bir sıkıp suyunu süzüyoruz. Derin bir kapta, yeşil saplarıyla birlikte incecik doğranmış taze soğan, 1 yumurta, taze nane, yine rende beyaz peynir, karabiber ve tuzu iyice karıştırın, karışımın kıvamına göre un ekleyin ve yine karıştırın. Tavada yağı kızdırın ve bu karışımdan bir kaşık yağa atıp deneyin, dağılmıyorsa iki tarafını da kızartıp alın. (Annem tabii ki benden güzel yapıyor ama ben de azimliyim)

Hiç yorum yok: