yemekleri bir de benim gözümden görün

Bugüne kadar çektiğim tüm yemek fotoğrafları ve bundan sonra çekeceğim yeni fotoğraflar, hep baktığımızın ötesini görebilme merakımdan. Sadece bakmamak, baktığımızı görmek, gördüğümüzü farkedebilmek benim amacım. Tabii yemek yapmayı, yemeyi ve fotoğrafını çekmeyi de çok sevdiğimi söylemeye gerek yok.
Siz de kendi çektiğiniz yemek fotoğraflarınızı, günün fotoğrafı köşesinde yayınlanmak üzere gönderebilirsiniz, bu da blogumuzun bir hizmetidir :))
Bu arada fotoğrafları izinsiz kullanmak yasaktır benden söylemesi.

3 Ekim 2013 Perşembe

köz patlıcanlı tagliatelli...

Patlıcanın her yemeğini çok severim ama közlenmiş patlıcanı ayrı tutarım... Aslında közlenmiş, is kokulu her şeyi severim ama şimdi konumuz patlıcan :) Köz patlıcanı bir makarnaya katmamıştım onu da deniyim eksik kalmasın dedim :)) Şimdi anlatıyorum:
Öncelikle makarnayı haşlamak için suyu ateşe koymak ve patlıcanları közlemek gerek, közlemeyi iki şekide yapabilirsiniz. Birincisi köz tenceresi ile yapabilirsiniz, dizin köz tenceresine koyun ateşin üzerine çevire çevire közleyin, çatalla da birkaç delik açın ki içindeki buhar çıksın ya da folyoya sarıp fırında közleyebilirsiniz, közlendikten sonra soyup bıçakla küçük parçalara bölün. O arada birkaç diş sarımsağı zeytinyağında çevirin, közlenmiş patlıcanları katarak çevirin ve üzerine krema ve biraz da parmesan peyniri ekleyerek ağır ateşte pişirin. Haşlanan tagliatelleleri zeytinyağıyla biraz çevirip tabağa alın, üzerine hazırladığınız patlıcanlı sosu ekleyip servis edin. Artık afiyetle yiyebilirsiniz...



Hiç yorum yok: